2019 Energy SUMMIT

Tranziţie şi securitate energetică. Provocările pentru piaţa românească:
Directiva UE privind eficienţa, Legea Offshore, Ordonanţa 114, BRUA vs. North Stream 2

30 Octombrie 2019, Hotel Radisson Blu, București

DESPRE SUMMIT

Revista Newsweek revine cu cele mai fierbinți subiecte din domeniul energiei, la cea de a doua editie a evenimentului Newsweek Energy Summit 2019

Importanța acestui subiect este adus în atenția decidenților de revista pentru că exploatarea resurselor energetice și administrarea lor reprezintă activități strategice și de securitate națională care afectează întreaga populație a țării. 

La nivelul Uniunii Europene sunt planificate acțiuni legislative care trebuie transpuse cât mai curând în legislația noastră. Noua strategie la nivel european ar trebui să contribuie la crearea condițiilor de piață care să stimuleze economisirea mai mare a energiei și a investițiilor cu emisii reduse de carbon, să exploateze o gamă largă de energie regenerabilă centralizată și distribuită, precum și tehnologii-cheie pentru stocarea energiei și pentru electromobile.

De aceea, în această nouă ediție se va discuta despre:
  • Noile reglementări europene și cum vor afecta industria și populația. Impactul regulamentelor europene 941, 943 si 944 asupra pieței de energie electrică din țară noastră.
  • Cum ne întoarcem la piața liberă de gaze si de energie electrică.
  • Ce trebuie făcut pentru a diversifica resursele existente, pentru a înlocui echipamentele, cât și pentru a satisface cerințele energetice provocatoare și în schimbare
  • Încotro se îndreaptă piața europeană, în condițiile în care există o presiune tot mai mare legată de schimbările climatice și pentru creșterea eficienței?
  • Securitatea alimentarii cu energie electrica si cu gaze in aceasta iarna: cum depasim riscurile
  • Evolutia pietelor: factori care influenteaza preturile energiei electrice si gazelor naturale

Soluțiile inovatoare integrate de energie la nivel local care contribuie la tranziția către așa-numitele "orașe inteligente" ar trebui sprijinite.

Municipalitățile reprezintă un actor major al schimbării necesare. Orașele și zonele urbane, care consumă până la 80% din energie, sunt în același timp o parte a problemei și o parte a soluției la o mai mare eficiență energetică. Ce ar trebui să facă acestea? Cu ce investiții?

Newsweek Energy Summit 2019 reunește persoanele de decizie implicate în politicile naționale, reprezentanți ai companiilor din industrie, favorizează mediul de dezbatere și chiar conturarea unor concluzii care pot sta la baza unor decizii viioare.

Invitații evenimentului la discuții își vor face auzite vocile și prin intermediul Revistei Newsweek, care va prelua declarațiile acestora în conținutul său editorial și le va face vizibile pentru intreaga comunitate.

Va aduce pe agenda publică subiecte de maxima importanță pentru industria energetică și factorii decizionali.

Dacă aveți opinii și vreți sa vi le faceți auzite, dacă doriți să comunicați sau să cunoașteți persoane din acest domeniu, să aflați ultimele noutăți, vă invităm la Newsweek Energy Summit 2019, care va avea loc miercuri, 30 octombrie 2019, începând cu ora 8.30, la hotelul Radisson Blu din București, sala Atlas.

Speakers

Sabin Orcan Sabin Orcan
Cristina Prună Cristina Prună
Melania Amuza Melania Amuza
Varinia Radu Serban Varinia Radu Serban
Constantin Gheorghe Constantin Gheorghe
Iulian Iancu Iulian Iancu
Marius Bostan Marius Bostan
Ion Sterian Ion Sterian
Virgil-Daniel Popescu Virgil-Daniel Popescu
Iulian Fota Iulian Fota
Cosmin Ghiță Cosmin Ghiță
Cristian Cucu Cristian Cucu
Cristian Diaconescu Cristian Diaconescu
General (r) dr. ing.  Alexandru Grumaz General (r) dr. ing. Alexandru Grumaz
Martin Moise Martin Moise
Doru Vișan Doru Vișan
Filip Cârlea Filip Cârlea
Bryan Wilson Jardine Bryan Wilson Jardine
Claudiu Dumbrăveanu Claudiu Dumbrăveanu
Daniel Butucel Daniel Butucel
Daniel Pintilie Daniel Pintilie
Cosmin Drăgoi Cosmin Drăgoi
Gabriel Dumitraşcu Gabriel Dumitraşcu
Virgiliu Ivan Virgiliu Ivan
Marius-Gabriel Ioniță Marius-Gabriel Ioniță
Niculae Havrileț Niculae Havrileț

Agenda

08:30

Înregistrarea participanților și cafea

09:30

Discursul de deschidere. Introducere. Obiective.

Speaker: Sabin Orcan
09:40

PANEL 1 Cum va fi afectată piaţa de energie din România de Directiva UE privind eficienţa energetică, Directiva 944/2019 și Regulamentul 943/2019 privind piața internă de energie electrică. Stadiul implementării. Retehnologizare vs. certificate CO2

Speakeri: Sabin Orcan Melania Amuza Martin Moise Bryan Wilson Jardine Claudiu Dumbrăveanu Cosmin Drăgoi Gabriel Dumitraşcu
10:40

Pauză de cafea

11:00

PANEL 2 Provocările actuale la adresa securității energetice a României. Ameninţarea Northstream2 pentru Europa de Est. Stadiul proiectului BRUA în contextul dezvoltării capacităţii de interconectare a României. Viitorul energiei nucleare în România.

Speakeri: Ion Sterian Iulian Fota Cosmin Ghiță Cristian Diaconescu General (r) dr. ing. Alexandru Grumaz Filip Cârlea
12:10

Pauza de masă

13:10

PANEL 3 Smart Energy. Automatizarea proceselor şi digitalizarea serviciilor pentru a face faţă unei pieţe tot mai competitive.

Speakeri: Marius Bostan Cristian Cucu Daniel Butucel Daniel Pintilie Marius-Gabriel Ioniță
14:10

Pauză

14:30

PANEL 4 Consolidarea securității energetice printr-o legislație coerentă. Cum va fi modificată Ordonanța 114 și care vor fi efectele acestor modificări asupra pieței energetice din România?

Speakeri: Cristina Prună Varinia Radu Serban Iulian Iancu Virgil-Daniel Popescu Doru Vișan Virgiliu Ivan
15:30

1 an de la legea offshore. Este nevoie să fie modificată? Ce modificări trebuie aduse?

Speakeri: Constantin Gheorghe Niculae Havrileț

Înregistrare

Preț participare la evenimentul 2019 Energy SUMMIT - Bucharest pentru companii, asociatii profesionale si patronale:

- 300 EUR + TVA/ persoană;

- 250 EUR +TVA/persoană pentru mai mult de trei persoane.

FORMULAR DE PARTICIPARE
Companie
Nume și prenume
Funcția
Telefon
Email
Detalii facturare
CUI, Nr RECOM etc
MODALITĂȚI DE PLATĂ

- Plata se poate realiza prin bancă, conform facturii emise de organizatori.
- Vă rugăm să ne transmiteți o copie a Ordinului de Plată la: [email protected]
- Doar completarea formularului nu duce automat la rezervarea locului. Rezervarea devine validă numai după plata integrală a taxei de participare.

NOTE

- Taxele de participare achitate se restituie doar în cazul în care organizatorii anulează evenimentul din cauza lipsei de participanți. Dacă sunteţi în imposibilitatea de a ajunge la eveniment, aveți posibilitatea să delegați un înlocuitor. Acest Formular ține loc de contract între părți.

- Prin completarea acestui Formular de Înscriere va exprimaţi acordul neechivoc ca SC News International SA să folosească datele dumneavoastra pentru gestionarea şi organizarea corectă a evenimentului 2019 Energy SUMMIT din data de 30 octombrie 2019. În cazul în care nu doriţi informaţii din partea noastră, renunțați să completați acest Formular și ne puteți contacta la adresa de email: [email protected] sau la telefon 0374.002.381/0374.002.382