2019 Defense SUMMIT

Înzestrarea Armatei Române pentru Secolul XXI. Soluțiile industriei de apărare pentru provocările militare actuale

20 Septembrie 2019, Hotel Radisson Blu, Sala Atlas, București

DESPRE SUMMIT

Contextul regional de securitate la Marea Neagră s-a complicat foarte mult în ultimii ani, mai ales după anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Rusia. 

Flancul estic al NATO a devenit o zonă fierbinte, asupra căreia partenerii aliații nord-atlantici și-au îndreptat atenția, cu ocazia ultimelor summit-uri ale Alianței. 

România se află în epicentrul acestei regiuni cu volatilitate crescută în materie de securitate. În consecință, țara noastră a crescut în ultimii ani, și urmare a presiunilor exercitate asupra aliaților NATO, cheltuielile cu înzestrarea Armatei. 

Există achiziții pe care țara noastră le-a demarat deja și care se vor întinde pe un deceniu întreg: 2019- 2028. Pe lângă înzestrare, o chestiune esențială, parte a conceptului de ”reziliență”, este pregătirea militarilor și întreținerea echipamentelor. Din păcate, țara noastră mai are multe de realizat la acest capitol. Bugetul Apărării, deși destul de consistent, este dezechilibrat. 

O parte consistentă din resursele publice merg către plata salariilor și pensiilor militarilor, și mai puțin pe operațiuni și mentenanță. Acest fenomen nociv, în fapt o vulnerabilitate în fața pericolului militar rusesc,  poate fi întâlnit în multe țări- membre NATO.

Cât de mare este pericolul militar exercitat de Rusia? Care sunt cele mai eficiente arme pe care să le opunem tendințelor agresive ale vecinului nostru de la Răsărit? Este scutul antirachetă suficient? Care sunt provocările militare ale secolului XXI și cât de pregătită este România să le facă față?

NEWSWEEK DEFENSE SUMMIT 2019 aduce la aceeași masă de dezbateri pe toți actorii implicați în domeniul securității naționale a României: reprezentanți ai NATO, Ministerului Apărării Naționale, Consiliul Suprem de Apărare a Țării, Statul Major al Apărării, reprezentanții Forțelor Terestre, Forțelor Terestre, Forțele Aeriene, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale SUA, Marii Britanii, Poloniei, reprezentanți ai companiilor din domeniul apărării, atât ale Statului român, cât și cele private.

Se va discuta despre contribuția României la securitatea euroatlantică, bugetul apărării naționale a României,  Strategia națională de apărare a României, prioritățile forțelor armate ale României, contribuția țării noastre la misiunile militare internaționale, securitatea militară la Marea Neagră, apărarea spațiului aerian al României, parteneriatele strategice pe care țara noastră le are cu SUA, Marea Britanie și Polonia în domeniul militar, soluții de înzestrare a Armatei Române, contribuția românească la industria de apărare.

NEWSWEEK DEFENSE SUMMIT 2019 va avea loc vineri, 20 septembrie 2019, începând cu ora 8.30, la hotelul Radisson Blu din București, sala Atlas.

Speakers

Sabin Orcan Sabin Orcan
Hans Klemm Hans Klemm
Marius Bostan Marius Bostan
Iulian Fota Iulian Fota
Gabriel-Beniamin Leş Gabriel-Beniamin Leş
General Nicolae Ciucă General Nicolae Ciucă
Marian Zulean Marian Zulean
Cristian Diaconescu Cristian Diaconescu
Arnold Dupuy Arnold Dupuy
Comandor Liviu Coman Comandor Liviu Coman
General-maior dr. Dorin Blaiu General-maior dr. Dorin Blaiu
Comandor Florentin-Gabriel Giuvară Comandor Florentin-Gabriel Giuvară
General (r) dr. ing.  Alexandru Grumaz General (r) dr. ing. Alexandru Grumaz
General (r) Constantin Degeratu General (r) Constantin Degeratu
Col. (r) Ion Petrescu Col. (r) Ion Petrescu

Agenda

08:30

Înregistrarea participanților și cafea

09:30

Introducere. Obiective

Speaker: Sabin Orcan
09:40

Opening Speaker

Speaker: Hans Klemm
09:45

PANEL 1 Directiile strategice de aparare in conditiile noilor provocari si oportunitati oferite de contextul geopolitic actual. Prioritățile de înzestrare a armatei și bugetul apărării naționale a României

Speaker: Gabriel-Beniamin Leş
10:05

Strategia națională de apărare a României. Prioritățile forțelor armate ale României.

Speaker: General Nicolae Ciucă
10:25

Principalele amenințări la adresa securității naționale

Speaker: Iulian Fota
10:45

Pauză de cafea

11:15

PANEL 2: Strategii de securitate și planificare strategică. Priorități privind necesarul logistic în domeniul apărării naționale.

Speakeri: Marian Zulean Col. (r) Ion Petrescu
11:35

Contribuția României la misiunile militare internaționale

Speaker: General-maior dr. Dorin Blaiu
11:50

Securitatea militară la Marea Neagră

Speaker: Comandor Liviu Coman
12:05

Apărarea spațiului aerian al României

Speaker: Comandor Florentin-Gabriel Giuvară
12:20

PANEL 3 Contribuția României la securitatea euroatlantică. Parteneriatele strategice ale Romaniei. Riscuri de securitate.

Speaker: Arnold Dupuy
12:45

Alianțele militare și dialogul diplomatic

Speaker: Cristian Diaconescu
13:00

Riscuri de securitate

Speaker: Marius Bostan
13:15

Pauză de prânz

14:15

Întrebări și răspunsuri. Concluzii.

Speakeri: General (r) dr. ing. Alexandru Grumaz General (r) Constantin Degeratu Șerban Filip Cioculescu

Înregistrare

Preț participare la evenimentul 2019 Energy SUMMIT - Bucharest pentru companii, asociatii profesionale si patronale:

- 300 EUR + TVA/ persoană;

- 250 EUR +TVA/persoană pentru mai mult de trei persoane.

FORMULAR DE PARTICIPARE
Companie
Nume și prenume
Funcția
Telefon
Email
Detalii facturare
CUI, Nr RECOM etc
MODALITĂȚI DE PLATĂ

- Plata se poate realiza prin bancă, conform facturii emise de organizatori.
- Vă rugăm să ne transmiteți o copie a Ordinului de Plată la: [email protected]
- Doar completarea formularului nu duce automat la rezervarea locului. Rezervarea devine validă numai după plata integrală a taxei de participare.

NOTE

- Taxele de participare achitate se restituie doar în cazul în care organizatorii anulează evenimentul din cauza lipsei de participanți. Dacă sunteţi în imposibilitatea de a ajunge la eveniment, aveți posibilitatea să delegați un înlocuitor. Acest Formular ține loc de contract între părți.

- Prin completarea acestui Formular de Înscriere va exprimaţi acordul neechivoc ca SC News International SA să folosească datele dumneavoastra pentru gestionarea şi organizarea corectă a evenimentului 2019 Energy SUMMIT din data de 30 octombrie 2019. În cazul în care nu doriţi informaţii din partea noastră, renunțați să completați acest Formular și ne puteți contacta la adresa de email: [email protected] sau la telefon 0374.002.381/0374.002.382